Rekenbladen exporteren

Locatie

Exporteer rekenblad

Bestand (rekenbladmenu)

Bestand > Exporteer

Een rekenblad dat in Vectorworks werd gecreëerd, kan worden geëxporteerd en door andere rekenbladprogramma’s en sommige tekstverwerkers worden ingelezen. Omdat deze programma’s vaak werken met andere bestandsformaten, heb je de keuze om Vectorworksrekenbladen in verschillende formaten te exporteren. Door een rekenblad bijvoorbeeld te exporteren in Tab-formaat creëer je een bestand dat als een tabel in Microsoft Word kan worden geopend. De volgende formaten zijn beschikbaar:

Microsoft Excel (.xls, .xlsx)

Tab-gescheiden bestand (.txt)

CSV, komma-gescheiden bestand (.csv)

CSV, puntkomma-gescheiden bestand (.csv)

CSV samengevoegd, komma-gescheiden bestand (.csv)

CSV samengevoegd, puntkomma-gescheiden bestand (.csv)

DIF (.dif)

SYLK (.slk)

Tijdens het exporteren naar Excel worden zoveel mogelijk van de oorspronkelijk formules, afbeeldingen en opmaak behouden. Wanneer een exacte vertaling niet mogelijk is, krijg je een melding. Hoofdregels in de database hebben een grijze vulling, zoals in het rekenbladvenster. Met het commando Publiceer kan je meerdere rekenbladbestanden tegelijkertijd naar Excel exporteren (ziePubliceren).

Om rekenbladgegevens uit een Vectorworksbestand te exporteren:

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Selecteer het commando in het menu Bestand > Exporteer.

Open het rekenblad dat je wenst te importeren en selecteer het commando in het rekenbladmenu Bestand.

Het dialoogvenster ‘Exporteer rekenblad’ wordt geopend.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Rekenblad

Selecteer het rekenblad dat je wilt exporteren. Als je het commando uitvoerde vanuit het rekenbladmenu, staat de rekenbladnaam hier reeds ingevuld en is dit veld niet bewerkbaar.

Formaat

Selecteer het gewenste bestandsformaat.

Bereik

Als je het commando uitvoerde vanuit het rekenbladmenu kan je kiezen om alle rijen of alleen de geselecteerde rijen op het rekenblad te exporteren. Gebruikte je het commando uit het Vectorworksmenu, dan worden alle rijen geëxporteerd.

Werk rekenbladen voor het exporteren bij

Vink deze optie aan om het rekenblad bij te werken alvorens te exporteren.

Open bestand met standaard viewer

Vink deze optie aan om het geëxporteerde bestand in je standaard viewer te openen (indien beschikbaar).

Geef de naam en plaats voor het geëxporteerde rekenblad op.